Kalmarbilder.se

Bilder från Kalmar och Öland

Bildbank.online med över 500 000 bilder avvecklad

Ny plats för Fototjänster i Kalmars stora bildarkiv

På kalmarbilder.se har jag bloggat om olika fotograferingar som Fototjänster i Kalmar varit med på. Event och sportevenemang. Allt från landskamper till lokalfotboll i division 6. Bilderna har hamnat i en publik bildbank med adress bildbank.online. Det är dit länken till bilderna från kalmarbilder.se har gått.

Med över 500 0000 bilder och över 5 miljoner bilder visade per år har och är bildbank.online en välbesökt hemsida. Det har dock varit svårt att täcka kostnaderna för den enorma mängd diskutrymme som behövts hyras på servern. För få har tyvärr köpt bilder och även om det är glädjande att många laddat ner bilder med vattenstämpel så ger det inga intäkter.

När det var dags att förnya tjänsten och avtalet med server-hotellet senast 15 november 2022 så togs därför beslutet att lägga ner sidan. Andra typer av fotograferingsjobb kan inte längre täcka för något som många gillar men få vill vara med och bekosta.

Kalmar FF – Sundsvall 221106

Fototjänster i Kalmar har en rätt stor egen serverpark. De 2-3 senaste veckorna har vi därför lagt upp allt ny fotograferat på en egen server (dator) och de testerna har gått bra. Det verkar som om det går hyfsat snabbt och stabilt även för populära bildalbum som avslutningen för Kalmar FF samt Futsal och FC Kalmar Ungdom. En del tidigare album kommer att återkomma på vår egna serverpark. Genom att köra allt själv kanske vi missar några funktioner men det kommer att ekonomiskt gå att ha bildalbumen igång. Vissa av dem. En del kommer nog inte återkomma då antal besökare i en del har varit lågt. Under tiden kommer det att finnas ett antal länkar här på kalmarbilder.se som inte kommer att fungera utan ge ett felmeddelande.

Hoppas och tror att ni gillar bilderna som brukar läggas ut. Många besökare, många laddar ner gratisbilden med vattenstämpel men få som köper bilder. Hoppas att genom egen drift av albumen här i Kalmar på servrar bara några kilometer från de flesta fotograferingarna kunna fortsätta bjuda på lokala bilder.

Så fortsätt att besöka kalmarbilder.se för att se lokala event och lokal sport från Kalmar.

//Magnus Johnsson, Fototjänster i Kalmar

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 Kalmarbilder.se

Tema av Anders Norén